Benvinguts a El Tinglado, el punt de trobada del port de Sant Feliu de Guíxols.
Un espai obert a tothom, on el ritme del mar es barreja amb la calidesa d'un ambient històric i acollidor.

Menú

migdia

Carta

nits

Menú per a grups

Carta bar

A El Tinglado, la cuina és una expressió de la nostra passió pel mar i pels sabors autèntics de la gastronomia mediterrània.

Trobareu un menú diferent cada dia.

Apostem per ingredients frescos, de proximitat i de màxima qualitat, seleccionats diàriament per oferir-te plats plens de sabor i tradició.

Esmorzars

Des del 1924 en el cor del port de St. Feliu de Guíxols

La història que envolta i dóna vida a l’edifici d’El Tinglado.

El port de Sant Feliu de Guíxols té els seus orígens el 1904, quan el Rei Alfons XIII va col·locar la primera pedra. Durant aquests treballs es va descobrir el poblat ibèric dels Guíxols, i les troballes arqueològiques realitzades per l’arxiver i arqueòleg Eduardo González Hurtebise es van convertir en l’embrió del actual Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. La construcció del port es va prolongar fins al 1918.

El 1916, la companyia del ferrocarril va sol·licitar permís per construir un enllaç ferroviari entre el port i l’estació central de Sant Feliu de Guíxols. Les obres, iniciades el 1918, van finalitzar el 1924, moment en què es va posar en marxa el ramal del port.
En paral·lel, la companyia ferroviària va construir un magatzem o Tinglado, amb unes dimensions de 60 metres de llargada per 12 metres d’amplada, per un cost de 26.971,16 pessetes. Aquest magatzem va estar en ús fins al 1969, any en què es va clausurar l’explotació del tren i va ser enderrocat.

Amb l’augment del trànsit de mercaderies, es va fer evident la necessitat d’un nou Tinglado. El 1933, la Direcció General de Ports en va aprovar la construcció amb un pressupost de 77.687,45 pessetes. Les obres van començar el 1934, però just abans de la inauguració, durant la Guerra Civil, l’edifici va ser bombardejat. La seva reconstrucció es va prolongar fins al 1943, quan finalment va entrar en funcionament.

Aquest nou magatzem es va utilitzar principalment per emmagatzemar minerals d’espantofluor procedents de les mines d’Osor (La Selva) i blenda, un mineral de sulfur de zinc. Per facilitar les operacions de càrrega i descàrrega, es van instal·lar grues, la primera el 1958. L’activitat comercial del port va finalitzar el 1996, moment en què es van retirar les últimes grues i es va reconvertir l’espai per a ús esportiu i recreatiu.

Actualment, el Tinglado és un dels elements més emblemàtics de la Ruta del Carrilet, gestionada pel Consorci de les Vies Verdes (2003). Aquesta iniciativa té com a objectiu promocionar, mantenir i gestionar els quatre traçats existents a la província de Girona:
– Sant Feliu de Guíxols – Girona
– Girona – Olot
– Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses – Ogassa)
– Ruta del Tren Petit (Palamós – Palafrugell)

Aquestes rutes aprofiten els antics traçats dels carrilets de via estreta instal·lats a la província de Girona a finals del segle XIX.
En total, sumen 125 km de recorregut que es poden gaudir tant a peu com amb bicicleta connectant els Pirineus amb la Mediterrània.

Horari d’obertura:
Obert ininterrompudament des de les 9 del matí per esmorzar i després gaudir del nostre restaurant.

  • Hivern: diumenge a dijous de 9 a 17h divendres i dissabte 9 a 17 I de 20 a 23h
  • Estiu: 05/07/25 al 14/09/25 de 9 a 00:00h caps de setmana i festius
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.